Print Friendly

Este o rețetă de modă veche, ușoară, cu banane și mac și cu glazură dulce acrișoară din cremă de brânză, lămâie și baton de vanilie. O prăjitură fără gluten- am folosit făină de orez, ce se poate servi la orice oră a zilei. Am început cu o cantitate mică, pentru o tavă de 20×20 cm. Puteți dubla cantitățile.

INGREDIENTE:

2 linguri unt (cca 80 gr)

2/3 cană zahăr (cca 150 g)

2 ouă

1/2 cană smântână lichidă pentru frișcă

2 banane coapte

1/2 cană semințe de mac

1 cană făină de orez (folosiți aceeași cană la măsurare)

1 praf sare

2 lingurițe praf de copt dizolvate în zeamă de lămâie

Glazura:

140 g cremă de brânză la temperatura camerei

2 linguri unt

semințele de la 1 baton de vanilie

5 linguri de zahăr

zeama de la 1 lămâie

 

Se încinge cuptorul la 180-200 grade, treapta 5.

Se ia o tavă mai mică, cca 20 x 20 cm. Se unge cu unt.

Se bat cu mixerul ouăle cu zahărul. Se adaugă treptat făina de orez, praful de copt dizolvat și praful de sare. Într-un blender se pun bananele și untul și se fac pastă. Această pastă o adăugați peste prima compoziție și mixați bine, până la omogenizare. Turnați apoi smântâna lichidă și semințele de mac și amestecați bine.

Se toarnă în tavă compoziția și se netezește ușor. Se pune prăjitura la cuptor pentru 25-30 minute, până se rumenește frumos deasupra și se desprind marginile de tavă. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit.

În timpul coacerii faceți glazura. Se amestecă cu mixerul toate ingredientele pănă se face pufoasă și cremoasă, ca frișca. Se pune la frigider.

Când prăjitura s-a răcit se pune glazura deasupra și se servește. Este o prăjitură ușor dulce ce se combină perfect cu glazura acrișoară, aromată cu vanilie și ușor sărată datorită brânzei. Cu siguranță data viitoare voi face porție dublă. Poftă bună!

cu drag Simona NOGE