Print Friendly, PDF & Email

Sunt foarte incântată de această rețetă și atâta timp cât voi găsi dovleac o voi tot face. Dulceața dovleacului se completează perfect cu gustul iute-pișcăcios al ghimbirului și amăreala dulceagă a șofranului. O supă cremă delicioasă și aromată.

INGREDIENTE:

300 gr dovleac curățat și tăiat cuburi

1 ceapă mică tăiată mărunt

1 morcov, 1/2 țelină, 1 cartof- toate legumele curățate și tăiate cuburi

1 lingură de ghimbir curățat și tăiat cuburi mici

1 lingură plină cu unt

120 ml vin alb sec

100 ml smântână lichidă

2 linguri bulion de legume sau bulion simplu

1 lingură coriandru uscat și măcinat

7 fire de șofran

sare, piper

pătrunjel verde tocat mărunt

 

Se călesc forte puțin legumele ( ceapă, morcov, țelină, cartof, dovleac) în unt. Se adaugă ghimbirul, coriandrul uscat și vinul și se lasă până când vinul se evaporă. Se adaugă apă, se pune capacul și se lasă să fiarbă la foc mic până se înmoaie toate legumele. Se ia oala de pe foc și se folosește blenderul pentru a obține o compoziție cremoasă. Se mai adaugă apă (mai multă sau mai puțină în funcție de cât de groasă vă place să fie supa cremă), cele 2 linguri de bulion de legume și se pune pe foc să dea în clocot.

Se ia de pe foc. Se condimentează cu sare, piper, șofran, se adaugă smântâna și pătrunjelul verde tocat și…gata!

Se servește cu crutoane, sau pâine uscată de secară. Poftă bună!

cu drag Simona NOGE