Print Friendly, PDF & Email

O reţetă uşoară, simplă şi rapid de făcut! Paste gătite în tigaia de cupru, cu midii congelate- că nu am găsit proaspete.

6 porţii

INGREDIENTE:

500 g midii congelate, lăsate la dezgheţat

500 g Fusilli

3 fire de usturoi verde, tocat

200 ml frişcă lichidă 32% grăsime

ulei de măsline

ardei roşu iute, uscat şi pisat în mojar până devine praf

pătrunjel verde tocat mărunt

sare, piper

 

Începem să fierbem pastele:

Într-o oală se pune apă la fiert. Se pune sare şi puţin ulei. Când apa începe să fiarbă se adaugă pastele şi se lasă la fiert, cât timp este indicat pe cutie, amestecând, să nu se lipească pastele între ele. Oricum trebuie să le gustaţi, să vedeţi când sunt fierte aşa cum vă plac (nouă ne plac aldente, adică mai tari). Se strecoară şi se stropesc cu ulei (păstraţi întotdeauna 1 cană cu apa în care au fiert pastele).

Cum facem sosul:

Se pune ulei de măsline în tigaia de cupru şi se lasă la încins, la foc mic-potrivit. Se pune usturoiul tocat şi se lasă foarte puţin la prăjit, până începe să devină lucios. Se adaugă midiile şi se lasă la foc 5-10 min., amestecând uneori, apoi frişca lichidă.  Se lasă pe foc 5-10 min, amestecând bine iar la final se adaugă pătrunjelul verde tocat şi condimentele. Sosul trebuie să fie bine condimentat şi sărat (când îl gustaţi); el îşi mai pierde din tărie când adăugaţi pastele.

La final, adăugaţi pastele fierte şi amestecaţi uşor să absoarbă bine sosul. Dacă este cazul, adăugaţi şi puţină apă în care au fiert pastele, pentru a fi mai cremoase.

Se servesc imediat, cât sunt calde şi se mănâncă cu poftă! Să vă fie de bine!

cu drag Simona NOGE