Print Friendly, PDF & Email

Este salata mea preferată! aş putea să mănânc cel puţin o dată pe săptămână. Este simplu de făcut. Caracatiţa se poate lua congelată sau refrigerată sau proaspătă, condiţia este ca să fie curăţată. Eu prefer caracatiţa întreagă.

4-6 porţii

INGREDIENTE:

caracatiţă

salată rucola

salată iceberg

ceapă roşie tăiată mărunt

capere

roşii cherry

ulei de măsline

sare, piper

zeamă de lămâie

opţional pâine prăjită uşor

 

Se pune apă la fiert într-o cratiţă şi 2-3 linguri de sare. Când apa fierbe se adaugă 2 linguri de oţet balsamic (frăgezeşte caracatiţa) şi se pune caracatiţa; apa trebuie să acopere caracatiţa. Se lasă la fiert, cu capacul pus pe oală, până când caracatiţa este suficient de fragedă- testaţi! Se scoate din apă şi se taie bucăţele.

Se taie salata, se adaugă ceapa, caperele, caracatiţa, roşiile, sarea şi piperul şi se stropeşte din belşug cu ulei de măsline extra virgin. Deasupra se stropeşte cu zeamă de lămâie.

Se poate servi ca atare sau cu pâine prăjită. Poftă bună!

cu drag Simona NOGE