Print Friendly, PDF & Email

Este asemănătoare îngheţatei sandwich- prin urmare agreată de copii- şi nu numai! Cele două arome scorţişoară şi cacao împreună cu vanilia şi ciocolata amăruie crează o combinaţie foarte plăcută. Important este să găsiţi un vas dreptunghiular, mai adânc şi care să poată fi pus la congelator.

4 porţii

INGREDIENTE:

2 ouă

125 g zahăr brun

1 1/2 linguri de făină

3 linguri nucă măcinată

150 ml lapte

250 ml smântână pentru frişcă

1 1/2 linguri  cacao

60 g ciocolată menaj amăruie

scorţişoară, vanilie

foi de napolitană

 

Gălbenuşurile cu zahărul, făina şi laptele se fierb pe baie de aburi, la foc mic, până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit.

Separat, se bate frişca şi se adaugă vanilia. Atenţie! Smântâna pentru frişcă se lasă cel puţin 3 ore la frigider, înainte să o folosiţi.

În crema răcită se pun nuca, frişca bătută şi albuşurile bătute spumă. Se împarte compoziţia în două. În jumătate se pune cacao, iar în cealaltă jumătate se pune scorţişoară şi vanilie.

Se ia un vas dreptunghiular, mai înalt, cu capac şi care poate fi introdus la congelator. Se pune un rând de napolitană, un strat din jumătatea cu cacao, iar un rând de napolitană, apoi un strat din jumătatea cu scorţişoară şi vanilie şi la final ultimul rând de napolitană. Se pune recipientul la congelator pentru 2 ore.

Între timp, se topeşte ciocolata amăruie şi se toarnă peste ultimul strat de napolitană. Se pune apoi la congelator.

E o îngheţată foarte bună, aromată, “all season”, ce rupe monotonia îngheţatei servite la pahar sau cornet.

cu drag Simona NOGE